Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Elektronikus irat kézbesítési vélelme


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

jhajnal 2023-08-08 22:47:25

Kedves Attila,

Adott egy egyszemélyes Kft. A tag, aki egyben az egyedüli ügyvezető is május hónapban elhunyt. A beszámoló nem került benyújtásra, mivel alapítói határozat már nem született annak elfogadásáról. Jelenleg zajlik a hagyatéki eljárás. Nem lesz egyszerű a rendezetlen családi viszonyok miatt.
Könyvelőként a NAV-nál állandó meghatalmazott vagyok, a bevallások beküldésre kerülnek. Július 6-án kapott a Kft. a NAV-tól felszólítást a beszámoló elektronikus közzétételére, a kézbesítést követő 30 napos határidővel. Az iratot nem nyitottam meg. Mikor válik kézbesítetté az irat? A tárhelyen való elhelyezést követő 5.munkanap utáni napon? Onnan kell a 30 napot számolni? Vagy a második értesítést követő 5. munkanap utáni napon áll be a kézbesítési vélelem? A NAV adatbázisban jelenleg nem szerepel a kézbesítési fikcióval érintettek között.

Köszönettel,
Hajnalné Jolcsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-08-09 05:58:42

Kedves Jolcsi,
Az utóbb [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

jhajnal 2023-08-09 17:23:47

Kedves Attila,

Köszönöm a gyors választ.

Hajnalné Jolcsi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra