Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Elévülés kata tételes adó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

turknevaskobeata 2021-05-06 17:13:16

Tisztelt Adószakértő!
Az egyik ügyfelem öregségi nyugdíjban részesül ez év január 5.-étől. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság megállapította a szolgálati idejét, és ez alapján a nyugdíját is, amit azóta is folyósítanak. Viszont miközben lekérte a Nyugdíjbiztosítási Osztály a NAV-tól azt, hogy milyen kisadózói és korábban milyen egyéni vállalkozói minőségben volt bejelentve, megállapították , hogy tévesen nem főállású kisadózónak volt 2013.02.01.-2015.11.30. időszakban. Csak 2015.12.01.-2021.01.31. időszakra főállású kisadózóként volt bejelentve. A kérdésem az lenne, ha módosítom visszamenőleg a kisadózói minőségét főállásúra, akkor a NAV előírhatja 5 éven túl a tartozását, vagy ez már elévülésnek számít. Ha módosítja az egyéni vállalkozó a munkavégzés jellegét 5 éven túl, akkor újra feléled az elévülés???
Egyébként erre vonatkozóan melyik jogszabály vonatkozik.Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel
Türkné Bea

Témanyitó hozzászólás

turknevaskobeata 2021-05-06 17:16:19

Egyébként abban az időszakban szociális járadékban részesült, csak "sajnos " nem haladta meg az 50 %-ot.
A KATÁ-sokra vonatkozóan nem volt esetleg egy átmeneti rendelkezés, amikor elegendő volt a 25000 Ft-ot megfizetnie a szociális járadék mellett???

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra