Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Elkésett telefonszámla számfejtése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2018-11-12 11:41:12

Tisztelt Szakértő!

Elkésett telefonszámla esetében a magánhasználat számfejtése és 08-as bevallása érkeztethető-e arra az időszakra, amikor a számlát ténylegesen megkapjuk és a költség elszámolása történik? Vagy mindenképpen önellenőrizni kell az eredeti időszakot?

Jelen esetben augusztusi és szeptemberi teljesítésű telefonszámlát kaptunk meg a mai nap, számfejthető-e a számla a novemberi időszakban, ha a költséget is november 1-re könyveljük?

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-12 18:53:41

Értelmezésem szerint nincs szükség önellenőrzésre, a bevallásba akkor kell beletenni, amikor a kifizetőnek rendelkezésre állnak a bevalláshoz szükséges adatok (Szja tv. 70.§ (1)b) "...magáncélú használata címén meghatározott..." - csak akkor tudom meghatározni, ha van adatom).
papattila

Szakértői hozzászólás

Colorferr 2018-11-13 10:26:29

Tehát nem kell figyelembe venni az Szja tv. 9.§ (2) c) pontját, vagyis, hogy " az adókötelezettség keletkezése az a nap, amelyen a szolgáltatás nyújtójának az ÁFA tv. rendelkezései szerinti teljesítési időponttal adófizetési kötelezettsége keletkezik" (a telefonszámla teljesítési időpontja)?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-14 05:43:04

A korábban leírtak alapján én azt gondolom, hogy nem kell/nem lehet alkalmazni az említett törvényhely előírását.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra