Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Előleg és végszámla egyben


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gkriszta 2018-03-28 10:11:34

Kedves Pap Attila!
Kérném a megerősítését, hogy ha az előleg 100%, akkor nem kötelező végszámlát kiállítani, hanem elegendő egyetlen számla, amelynek a teljesítési időpontja az ügylet teljesítési időpontja, valamint fel kell tüntetni az előleg átvételének az idejét is. Ez közösségi ügylet (szolgáltatásnyújtás) esetén is alkalmazható-e? Melyik időpont szerinti áfa bevallásban fog szerepelni a számla?
Köszönettel
Kriszta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-28 19:07:04

Kriszta,
Igen, ha az előleg a teljes ellenértékről szól, akkor elegendő egyetlen áfa bizonylat (előleg számla), amiben feltüntetik az ügylet tényleges teljesítési időpontját is. Közösségi szolgáltatásnyújtás esetén is alkalmazható ez az egyszerűsítő szabály. Mivel közösségi szolgáltatás esetén az előleg átvétele/átadása is adóztatási pont az áfa rendszerében, így az előleghez kötődően kell az áfa bevallásban /összesítő jelentésben szerepeltetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra