Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Előlegszámla háromfelé


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

villandi2 2018-06-28 22:54:05

Tisztelt Szakértő!
Egy csoport utazásra készül, ehhez támogatást kapott két szervezettől. A buszköltségre előleget kell fizetni. A csoport azt kérte, hogy a díjbekérő utáni befizetéskor az előleg számlákat három fél részére állítsa ki: a két támogató cég nevére a támogatás összegében, illetve a csoport saját nevére. Az a válasz érkezett a buszos cégtől, hogy előlegszámlát a számviteli törvény értelmében nem lehet több cég nevére kiállítani, csak a végszámlát (ami majd nem fogja elérni a támogatás összegét). Én nem találtam ilyet a számviteli törvényben. Tényleg létezik?
Előre is köszönöm válaszát,
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-30 12:38:21

Andrea,
Szerintem sem tartalmaz erre vonatkozó tiltást vagy korlátozást sem a Szt, sem a számlázást szabályozó Áfa tv. Ugyanakkor az előleg számlát annak a nevére kell kiállítani, aki a pénzfizetést teljesítette illetve akinek a nevében teljesítették. Ha ez 3 személy, akkor 3 személyre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra