Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

EU belüli szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Petra1976 2022-08-17 10:09:33

Tisztelt Szerkesztőség!
Szeretném kérni a segítséget az alábbiakban:
EV. Alanyi adómentes, ügynöki jutalékot számlázna EU közösségi adóalanynak. A munkát, amiért a jutalék jár neki, Magyar ország területén végezték el.

Ilyen esetben mi az eljárás, közösségi adószámot kell igényelnie és az ide vonatkozó előírások szerint a számlát kiállítani, bevallani?

Vagy esetleg mivel a teljesítés helye a fentiek alapján magyarországi, így áfásan kellene kiállítani a számlát, azt bevallani stb...?

Köszönettel, előre is Sziva Petra

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-18 15:52:50

Kedves Petra,
Mivel ez egy főszabályos (Áfa tv. 37.§ (1)) szolgáltatás, így a teljesítés helye külföld lesz. Közösségi számot kell hozzá igényelni, a számlán mindkét fél közösségi adószámát szerepeltetni kell és az adómentesség okaként az Áfa tv. területi hatályon kívüliséget kell feltüntetni. Nem számít bele az alanyi mentesség keretösszegébe, de az adott hónapban kell róla 65, A60 nyomtatványokat beküldeni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra