Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Ev szja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ihaszanita 2021-04-07 15:49:32

Kedves Attila,
Két kérdésben kérnék segítséget
1) EV korábbi évek fejlesztési tartalékát 2020 évben tárgyi eszköz beszerzéshez felhasználta. Az egyéni vállalkozóknál hogy működik: nyilvántartást vezet az eszközökről, nem lehet ezekre az eszközökre écs-t elszámolni (itt nincs növelő-csökkentő tétel mint a tao-ban) van esetleg még valami teendő?
2.) Az EV bankszámláján nagyobb összeg halmozódott fel. Beruházást tervezett, ezért a korábbi években nem vette fel teljes egészében az adózott nyereségét. Ez a beruházás nem valósul meg. Van lehetősége, most a 2020 évi adózás utáni nyereségénél többet felvenni?
Köszönöm
Anita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-07 18:57:44

Kedves Anita,
1.) Igen, az analitikus nyilvántartásban rögzíteni kell a felhasználást és erre az összegre már nem lehet écs-t elszámolni.
2.) Igen, van rá szabályos lehetősége.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra