Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Felértékelés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2021-03-05 10:38:01

Tisztelt Szakértő Úr! Magyar Kft. Törökországból vásárol rendszeresen nagyker. árut. Az egyik szállítmányt részletesen átvizsgálta a nav és azt állapították meg, hogy sokkal magasabb az áfa alap, mint amit a vám a török számla alapján meghatározott.
3,6 M Ft a török számla ellenértéke, 16 M Ft a revizió szerint. Ki kell mutatnunk a könyvekben a különbözetet? Ha igen, kérem írja le nekünk, hogy milyen könyvelési tételekkel. Nagyon szépen köszönjük a szíves segítségét! Tisztelettel, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-03-07 18:38:41

Kedves Zsuzsi,
Ha a NAV az import áfa alapját nem a számla alapján, hanem becslés alapján egy magasabb érték után állapította meg, attól még ugyanúgy kell könyvelni: határozat T368-K465, kiegyenlítés T465-K384, áfa elszámolás T466-K368. Megjegyzendő, hogy ettől még a szállítói tartozás természetesen változatlan marad.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra