Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Felmondás határozott idő alatt


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2020-05-05 15:35:22

Kedves Attila!

Van egy munkavállaló aki határozott idejű szerződéssel van egy cégnél és ezt a határozott idő lejárta előtt szeretné megszüntetni. Kérdésem az lenne hogy ez esetben a munkavállalónak milyen kötelezettsége van a munkáltató felé.

Köszönettel: Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-07 08:38:05

Kedves Erika,
Ebben az esetben írásban köteles felmondani és csak olyan indoklással, ami a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi, vagy számára aránytalan sérelemmel járna. Ha nem a fenti módon történik a munkaviszony megszüntetése, azaz jogellenesen, akkor a dolgozó 3 havi távolléti díjat (de legfeljebb a hátralevő időre járó) és a munkáltató ezt meghaladó kárát (legfeljebb 12 havi távolléti díj) köteles megfizetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra