Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Felvásárlási jegy


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kunti108 2022-05-14 11:24:09

Tisztelt Válaszadó!
1.Áfás őstermelő (ÖCSG tagja, vezetője) felvásárlási jegyet állíthat e ki a felvásárlásairól, ha az eladó felvásárlási jegy elfogadására jogosult. A felvásárlás a tevékenységével kapcsolatos természetesen, jelen esetben állat felvásárlásról van szó, amit saját takármányával feletet és majd ezt értékesíti. 2.Tevékenysége baromfi és szarvasmarha tenyésztés. Ha szeretne saját takarmányt is eladni, akkor az már kiegészítő tevékenységnek minősül? Nem igazán értem, mi lehet kiegészítő tevékenység, ami a bevétel 25%-át nem haladhatja meg, a kedvező adózás miatt..
3.Ha régi traktort elad, ami már 5 éven túli, akkor az kiegészítőnek minősül? Ha igen, akkor hogyan kell utána adózni, ha meghaladja az összbevétel 25%át az eladási ára.
Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Kati

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-15 09:20:58

Kedves Kati,
1. Nem csak lehet, hanem felvásárlási jegyet kell [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése


Vissza az előző oldalra