Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Felvásárlási jegy helyett számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bne.moni 2022-01-21 19:09:07

Tisztelt Szakértő!
Minősülhet-e a levonható adó utólagos módosulásának a felvásárló részéről az ha 2020-ban vásárolt mezőgazdasági termékről felvásárlási jegyet állított ki, majd a termelő 2022-ben utólag áfás számlát állított ki a termék értékesítésről, mert arra az időszakra már nem illette meg a kompenzációs rendszer alkalmazása? A felvásárló 2022-ben a számla rendelkezésre állása hónapjának áfa bevallásában pótlólag érvényesítheti az áfa visszaigénylést vagy önellenőrzést kell készítenie 2020-ra?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-22 07:41:30

Értelmezésem szerint csak önellenőrzéssel lehet az ügyet kezelni, mivel szabálytalan volt már akkor is a felvásárlási jegy kiállítása. Viszont jó hír, hogy a 2022-ben, 2020-as teljesítési időponttal kiállított számlát is ebbe a bevallásba lehet betenni, így vélhetően nem keletkezik fizetendő adó.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra