Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Fiatal gazda támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DanyadiAndrea 2018-06-11 08:41:49

A kérdésem az lenne, hogy az egyik ügyfél fiatal gazda támogatás nyert 2015-ben. Vett egy nagyértékű gépet, amelyet a korábbi könyvelője nem kiadásként számolt el a pályázat terhére, hanem csak az adott évi ÉCS-t vette figyelembe. A gépet idén eladták. Jól gondolom-e, hogy a gép után támogatás terhére elszámolt ÉCS összegét nem tudja majd elszámolni, mivel az már nincs meg. Ebben az esetben az ÉCS összegével növeljem meg a még el nem költött támogatást? S ezzel az összeggel számoljon el a jövőben? Vagy mi a teendő ebben az esetben? Segítségét előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-11 20:22:13

Véleményem szerint a 2015-2016-2017-re benyújtott szja bevallásokat önellenőrizni szükséges. 2015-ben bevételként el kell számolni a gépre jutó támogatást, költségként (egyösszegű écs) a gép beszerzési árát és korrigálni (csökkenteni) kell a (jogtalanul) elszámolt "időarányos" écs-t. Ez utóbbival 2016-ban és 2017-ben is csökkenteni kell az elszámolható écs-t.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra