Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Fizetés nélküli szabadság kérése táppénzes állományból


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leps 2023-09-27 22:40:26

Egy 58 éves,11 éve a cégnél dolgozó munkavállaló 2023.03.29--e óta betegállományban van.2023.09.07-én leszázalékolták,C2 katgóriás,egészségi állapota 44%-os,foglalkoztatói rehabilitáció nem javasolt.Rokkantsági ellátást akar igényelni,azon a napon azonban,amelytől az ellátás folyósítását kéri,nem állhat biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonban.Ezért 2023.10.10-ére fizetés nélküli szabadságot kért.Jelenleg is betegállományban van,és állapota alapján 2024.03.29-ig is abban lesz.Továbbfoglalkoztatása a cégnél a táppénzes időszak lejárta után nem megoldható.
Kérdések:1.Lehetséges-e táppénzes állományból fizetés nélküli szabadságot kérni,illetve azt kiadni. 2,Lehetséges-e,hogy az orvos 2023.10.10-ére keresőképesnek nyilvánítja, majd a következő napon újra táppénzes állományba veszi,és az egy év lejártáig abban tartja.3.Hogy ne kövessünk el szabálytalanságot,nem kell-e a táppénzes orvosnak a leszázalékolásról szóló Kormányhivatali hatósági bizonyítványt megküldeni.4.Mi lesz a dolgozó munkaviszonyával.Ha lejár a táppénzes időszak megszűnik-e a munkaviszonya,vagy fel kell neki mondani, és végkielégítést fizetni.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-09-30 09:39:06

1. Ha a dolgozó kéri, nincs jogszabályi akadálya a fizetés nélküli szabadság engedélyezésének.
2. Ez orvos szakmai kérdés, de nem tartanám [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra