Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Fordított áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

selejo 2020-04-06 11:39:59

ügyfelünk korábban aszfaltozási munkálatokat végzett Budapesten egy új villamospálya építésénél. A megrendelő felé kiszámlázta fordított áfásan a szolgáltatás ellenértékét. A garanciális visszatartás most lejárt. Körbejárták a helyszíneket, a kért hibákat kijavították, és most a megrendelő kifizeti a visszatartott összeget. Az ügyfelünk a garanciális munkák elvégzéséhez igénybe vett alvállalkozót. Az alvállalkozónak már egyenes áfásan kell kiállítani a most elvégzett munkát az ügyfelünknek?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-06 16:41:24

Értelmezésem szerint ezek a munkák még azoknak a munkáknak a szerves részei, amelyet a fővállalkozó számlázott a megbízójának, azaz a számlázási módszer sem lehet attól eltérő, ha a partnerek áfa alanyisága ezt lehetővé teszi (Áfa tv. 142.§ (3)). Röviden: minden bizonnyal fordított áfa-s lesz (ehhez a megrendelőnek nyilatkoznia szükséges).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra