Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

GB szolgáltatás igénybe vétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gaborkerconto 2019-10-17 11:43:29

Kedves Szakértő!
Egy Kft (közösségi adószámmal rendelkezik), s angol (GB) cégtől vesz igénybe szolgáltatást.Az angol cég által kiállított számlán nincs rajta az eladó közösségi adószáma, mert azt mondja, nem kaphat eus adószámot kint, csak évi 85000fontos forgalom felett. Jól gondolom, hogy ez esetben áfával kellene kiállítania a szolgáltatásról a számláját a magyar cég felé?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-17 16:00:08

Nem tudom vitatni, hogy vajon így van-e vagy sem, mert az angol adójogról éppen semmi ismeretem nincs. Ugyanakkor azt gondolom a magyar Áfa tv. alapján (ami elméletileg a HÉA Irányelvre épülve készült), hogy ez attól még közösségi szolgáltatás, melynek vélhetően a 37.§ (1) alapján Mo-on van a teljesítési helye, következésképp az adó elszámolására a magyar megrendelő lesz kötelezett (65+A60). Hogy a kinti közösségi adószám hiányában hogy fog az A60-as adata egyezni a VIES rendszerben, gőzöm sincs...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra