Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

GK beszerzés áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2022-05-11 16:19:05

Tisztelt Szerkesztőség A "N Kft" az általa nyílt végű lízing keretében használt személyautót maradványértéken megvásárolja azzal a céllal, hogy egy másik cég _C Kft- számára nyílt végű lízing keretében bérbeadja, A finanszírozó egy pénzügyi szolgáltató lesz . Kérdésem, hogy ebben az esetben az áfa tv 125 2) B értelmében a személygépkocsi beszerzés áfája teljes egészében levonható lesz N Kft-nél? A vevő és később bérbeadó cégnek pillanatnyilag nincs ilyen tevékenységi köre, nem ez a profilja, de ha megvalósul az ügylet , bejelentjük a gk bérbeadást. Nagyon köszönöm,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-11 18:19:48

Előzetesként érdemes kiemelni, hogy a lízing tevékenység engedélyköteles, csak pénzügyi intézmények végezhetik, így ez nem csak egy "bejelentésen" múlik. Ha ezt Önök egy pénzügyi szolgáltatón keresztül teszik, akkor Önök valójában eladják a személyautót ennek a szolgáltatónak, aki lízingbe adja "C" Kft-nek. Ha az "N" Kft a saját nyílt végű pénzügyi lízingjének lezárását követően használat nélkül adja el a pénzügyi szolgáltatónak az autót, akkor megvalósul a "továbbértékesítési cél" (125.§ (1)a)), következésképp levonási joga van az utolsó részletre (maradványérték) és adóköteles lesz a továbbértékesítés.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra