Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Gyed mellett munkavégzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2020-05-18 13:55:53

Attila!
Heti 36 órás munkaviszonyos és másik cégben személyesen közreműködő tag gyed-en van. Mindkét jogviszonyban igényeltük a gyed-r. Megszűnik-e a gyed ha egyszerűsített foglalkoztatottként néha bejelentik, mindkét helyre. Egyáltalán lehet-e így tenni, vagy a személyesen közreműködő kültagsági jogviszonyban tartózkodhat-e a cég székhelyén úgyis, hogy nem lesz bejelentve, mert van heti 36 órés munkaviszonya, igaz a gyed miatt az szünetel. Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-18 20:50:19

Kedves Márti,
Ahol munkaviszonyban áll, ott szabályosan nem lehet egyszerűsített foglalkoztatott. Ami a társas vállalkozói jogviszonyát illeti, ott lehet efo-s foglalkoztatott. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy GYED mellett korlátlanul végezhető keresőtevékenység. Munkaviszonyban ugyan a munkabér kötelező, de társas vállalkozóként a járulékok alapja a tényleges közreműködői díj lesz, annak hiányában semmi.
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2020-05-19 06:58:48

Köszönöm?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra