Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

IFA számlán való feltüntetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mikro9 2020-05-25 13:23:52

T. Cím.

Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni.

Szállodai szálláshely szolgáltatást végző gazdasági társaság az IFA fizetésének felfüggesztése miatt hogyan járjon el a számlázás során? Fel kell tüntetni a számlán az IFA-t, és ha igen, hogyan?
Válaszát megköszönve.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-26 10:14:47

Az ifa számlán való feltüntetése eddig sem volt kötelező, de kétségtelenül így volt praktikus, mivel nem kellett másik számviteli bizonylatot kibocsátani. Tanácsom szerint most is érdemes ugyanazt az eljárást alkalmazni, annyi változtatással, hogy csak tájékoztató adatként szerepelhet, ugyanis annak megfizetésére nem a vendég lesz kötelezett, hanem az állam. Fontos, hogy a szolgáltatónak ezután is teljesítenie kell a bevallási kötelezettségét (ehhez nyújthat segítséget a számlán szereplő tájékoztató adat).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra