Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Illetékbélyeg ismét


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

d-conto 2017-11-14 10:48:45

Kedves Papp Attila!

Köszönjük válaszát a korábbi kérdésünkre! Annyi kiegészítést szeretnénk tenni, hogy ügyfelünk egy ügyvédi iroda, aki az ügyfelei részére nyújtott jogi szolgáltatásokhoz szerzi be saját nevében az illetékbélyeget, és továbbszámlázással akarja az ügyfelére terhelni az ellenértékét. Jól értelmezzük, hogy ebben az esetben is megállja a helyét a "járulékos költség" kategória, és mivel saját nevére szóló számviteli bizonylattal szerzi be a postán az illetékbélyeget, ezért nem csupán "elszámolásra beszedett összegnek" minősül?

Köszönjük szépen válaszát!

Üdv,
Depros

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-14 12:57:52

Depros,
Ez az Önök közti szerződésen múlik: ha úgy szerződnek, hogy az Önök munkadíja minden kapcsolódó költséget tartalmaz, akkor megállja a helyét. Ha viszont úgy, hogy ezt az ügyfél nevében szerzik be, akkor vagy közvetített szolgáltatásként indokolt kezelni, vagy elszámolásra beszedett összegként (evásként ez a célszerűbb).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra