Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Ingatlanrész értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Erika89 2023-05-12 16:39:25

Tisztelt Szabó Tibor

Öröklés útján lakó ingatlan közös tulajdonba került. A hagyatéki tárgyaláson 4örökös közül 2 szóban megegyezett a jegyző előtt, hogy 1hónapon belül egyik kifizeti a másikat. Írásban rögzítve nem lett. Azóta 3hónap eltelt a rendezés nem történt meg. Vételi ajánlat érkezett az ingatlan 2/6 részében tulajdonos felé, aki mindenképp értékesíteni szeretné a részét. Ügyvéd/jegyző által hs a vételi ajánlatot kiküldik a 3 másik tulajnak, de ők nem fogadják el, a vételi ajánlat miatt kötelesek lennének kifizetni a 4. Tulaj részét? A 4. Tulaj semmi esetre sem szeretné megtartani a tulajdonrészt és az igért adásvétel a 2örökös között nem történt meg. Ilyen esetben ha a vételi nyilatkozat kiküldésre kerül, mire lehet számítani? Elővásárlási joggal tisztában van.

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2023-05-14 09:30:25

Ha jól értem - a 4/6-odnak nem tetszenek a vételi ajánlat feltételei, így azt nem köteles elfogadni. A 2/6-od önállóan is értékesíthető, de a vevőn műlik, hogy így belemegy-e, bizonyára nem. Így a 2/6-os tulajdonsonak - ha tennni akar valamit és nincs egyezség - közös tulajdon megszüntetési pert kell indítania

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra