Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Innovációs járulék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

reisser 2019-10-01 12:01:10

Kedves Attila!
Abban szeretném segítségét kérni, hogy 2019-től megváltozott az innovációs járulékfizetésre kötelezettek köre. Cégünk egy vállalatcsoport tagja, így járulékot kell fizetnünk. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben hogyan kell figyelembe vennünk a kétéves szabályt, hiszen a tv. 2019. jan. 01-től lépett életbe.
Visszamenőleg kell megnéznünk 2017-2018-ra a konszolidált adatokat, vagy 2019.01.01-től kell figyelni, és csak 2021-ben leszünk kötelezettek járulékfizetésre?
Köszönettel: Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-01 19:51:32

Kedves Melinda,
Akkor válnak 2019-től kötelezetté, ha a csoport szintű adataik alapján elvégzett besorolás alapján már nem minősülnek kisvállalkozásnak. A besorolás visszamenőleg is el kell végezni, a Kkvtv. összes besorolási szabályának figyelembe vételével, azaz igen 2017-2018-ra is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra