Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Iparűzési adó-közvetített szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

egyedjudit 2020-10-26 14:05:40

Tisztelt Cím!

A következő kérdéssel fordulok önökhöz:
Intézményünk a NEAK-kal szerződött járóbeteg szakellátás nyújtására. A különböző szakorvosi tevékenységet nem saját alkalmazottal látjuk el, hanem vállalkozási szerződést kötöttünk a szakorvosokkal. Az lenne a kérdésem, hogy ezen vállalkozási szerződések keretében nyújtott szolgáltatások közvetített szolgáltatásnak minősülnek-e, az iparűzési adó alapját csökkenthetjük ezen számlák összegével?
Válaszukat előre is megköszönve,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-27 11:07:12

Az első eldöntendő kérdés, hogy számvitelileg közvetített szolgáltatásról beszélünk-e, azaz hogy változatlan formában történik-e a továbbszámlázás? Ha egy rendelésen csak a szakorvos számláz be, akkor szerintem ez nem teljesül, hiszen az Önök intézménye a betegnek illetve a NEAK-nak ennél bővebb tartalmú (asszisztencia, egyéb személyzet, ingatlan/ingó használat, ...) szolgáltatást számláz tovább. Következésképp ez számvitelileg igénybe vett szolgáltatás lesz. Ha pedig így van, már el sem jutunk a második eldöntendő kérdéshez, jelesül, hogy a Htv. közvetített szolgáltatás fogalmának megelel-e, egyértelműen nem lesz hipa alap csökkentő tétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra