Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Iparűzési adó megosztása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bergeroffice 2020-03-23 22:28:10

Kedves Attila,

Kft. székhelye Budaörs, telephelye Budapest. Egy társas vállalkozó van, aki végzi a tevékenységet (fogászat), illetve egy részmunkaidős alkalmazott. Budapesten van a rendelő, csak itt dolgoznak. Itt a megosztás szabálya szerint 500 ezer adóalapot vegyek Budaörsre, Budapestre pedig a fennmaradó adóalapot? Nincs eszköze sem Budaörsön.
Köszönöm szépen,
Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-24 11:38:51

Kedves Melinda,
A végével kezdeném. A "nincs eszköze sem Budaörsön" azért nem életszerű, mert ha a székhelye Budaörs, akkor azt jelenti, hogy a központi ügyintézés helye Budaörs, ami mindenképp egy ingatlan használatát feltételezi. Megjegyzendő, hogy a Htv. fogalomhasználatában minden "eszköznek" számít, ami a Szt. szerint tárgyi eszköz lehet, függetlenül annak használati jogcímétől (Htv. melléklet 1.2.). Ha mégis a személy jellegű ráfordítás a legjellemzőbb megosztási mód a vállalkozásra, akkor a helyes eljárás a melléklet 8.pontjában található, azaz a székhelyre 10%, a telephelyre 90%.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra