Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Járulékfizetés honnan?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Nem létező felhasználó 2017-09-19 11:33:03

Tisztelt Szakértő, Kényszertörlés alatt álló Bt beltagja (ügyvezetője) őstermelő is egyben. Őstermelői bevétele meghaladta a 8 M Ft-ot. A gond az, hogy évek óta nem adott be járulékbevallást (más bevallás sem) a Bt. Nincs rálátásom, de valószínű ezért indították el a kényszertörlést. Kérdésem, hogy ha egyébként "főállású őstermelőként" jelentkezett be, (így tartja nyilván a a NAV ). mi lenne a helyes megoldás? Adjunk be járulék bevallást őstermelőként? Pillanatnyilag nincs feldolgozva az szja bevallása, mert az EHO kötelezettség lemaradt és erre hivatkozva hibaértesítést kapott. Ezzel gyakorlatilag a teljes bevallás változna. Köszönöm a segítségét,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-19 16:47:14

Sajnos helytelen, hogy főállású őstermelőként jelentkezett be, mivel a beltagsága miatt a Bt-ben társas vállalkozónak minősül, ez pedig kizárja az őstermelői biztosítást. A szabályos az lenne, ha pótolnák a járulék bevallásokat a Bt-ben és törölnék az őstermelőként beadott 58-as bevallásokat. Sajnos az szja bevallásokban járulékalap hiányában nem tud kedvezményt figyelembe venni az eho-nál.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra