Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

K71


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2018-01-16 11:09:46

Eredménytartalékból emelt a kft 500.-eFt-ot és 2.000.-eFt összeget majd kp-ban kell befizetni a tagnak 2019.01.31-ig. Így lesz 3.000.-eFt a magánszemély üzletrésze. A NAV azt mondta a 3.000.-eFt-ot kell beírni. Én ezt nem tudom elfogadni. Azt hittem a NAV arra kíváncsi, hogy mennyit emeltünk az eredménytartalék terhére. A kp-s befizetéseket nem is kell jelenteni ( ha az egész kp-ban történik) ez nem logikus akkor. A kitöltési nem ad választ erre a NAV pedig csak mellébeszél. Nem is tud válaszolni, megkérdem a kollégám stb...............

Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-17 05:22:30

Márti,
Osztom a véleményed és a logikád is helyes. A nyomtatványok érthető megszerkesztése a NAV feladata (lenne), ha a nyomtatvány béna és ebből következően a szerencsétlen ügyfélszolgálatos munkatárs sem tud többet segíteni (csak ötletelni), ennek következményét viselje a NAV. Egyébiránt a valóban szűkszavú tájékoztató az első oldalán "Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya" részből számomra az olvasható ki, hogy az adatszolgáltatás kizárólag a saját tőkéből történő emelésre vonatkozik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra