Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Kapcsolt kft


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

JUHÁSZ MELINDA 2023-11-27 22:19:01

Kedves Attila,

Egy egyszemélyes X Kft. szolgáltatást végez. Az ügyvezető szeretne létrehozni egy másik Y Kft-t, szintén csak az ő tulajdona lenne és ő lenne az ügyvezet. Y webáruházat üzemeltetne, olyan termékeket adna el, amiket az X Kft-ben anyagként használ. Emiatt természetesen majd az Y-ból számlázná X-be az alapanyagokat. Itt figyelni kell arra, hogy X-nek is piaci áron adja el az anyagot, ha jól gondolom ez azt jelenti, mint amennyit mindenki másnak is számláz. Ezen kívül kell valamire még figyelni? Kell-e bejelenteni a NAV felé, vagy van-e egyéb teendő?
Köszönöm szépen.
Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-11-29 05:29:59

Kedves Melinda,
Igen, bejelentési kötelezettség áll fenn a NAV részére (xxT201T), [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra