Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Kata-ra való áttérés készlet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Heniagi 2021-01-13 08:24:40

Egy kereskedelemmel foglalkozó alanyi mentes egyéni vállalkozó aki, az szja-ban tételes költségelszámolást alkalmaz, 2021 február 01-től szeretne áttérni a KATA hatálya alá. Jól értelmezem-e, hogy 2021 január 31-vel a készletetekről a megszűnés szabályai szerint leltár készít, de ezen készletek értéke nem számít bele 2021 január havi tételes költségelszámolás bevételébe, mint megszűnéskori bevétel, hanem ezen készlet értékesítése KATA-s bevétel lesz?

Köszönöm válaszát Heni

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-01-13 19:08:15

Kedves Heni,
Valóban leltárt kell késztenie a készleteiről, melyet az szja alá történő esetleges visszatéréskor kell szja-s bevételnek tekinteni. Ha a katás egyéni vállalkozó úgy szünteti meg az egyéni vállalkozását, hogy nem tér vissza az szja alá, akkor a nyilvántartott készletérték katás bevétel lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra