Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Katából TAO-ba visszatérő Bt bevétele

Címkék: KATA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kalarpengo 2020-05-27 08:06:34

Kedves Attila!
Katás bt július 1-től szeretne visszatérni a TAO hatálya alá. A katás időszak alatt kiállított, TAO időszak alatt bankszámlára érkező bevételek hogyan adóznak? Mely időszak bevételét képezik? Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-27 20:13:10

Jóllehet valóban nem egyértelmű a jogszabály megfogalmazása, de a NAV által is megerősítetten a Katv. 2.§ 12.pontjának felvezető mondata alapján a kérdésbeli bevétel katás bevétel lesz, nem képezi a tao alapját (a lényeg, hogy a törvényhelyen az "adóalanyiság megszűnése" kifejezés alatt a kata alanyiság megszűnését -is- kell érteni és nem feltétlen csak a végleges megszűnést).
papattila
https://www.nav.gov.hu/nav/ado/kata/KATA_20170109.html

Szakértői hozzászólás

kalarpengo 2020-05-28 11:19:43

Köszönöm szépen a gyors választ!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra