Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Katás EV. heti 30 órában külföldön vállalna munkát alkalmazottként


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

LÉBNÉ 2021-08-02 13:02:49

Tisztelt Szakértő! Magyarországi székhellyel rendelkező(eddig főállású) KATÁS egyéni vállalkozó (borozója van)munkát vállalna alkalmazottként Ausztriában (szakképzett pedikűrösként) heti 30 órában . Tudomásom szerint amennyiben az egyéni vállalkozó a Közösség egy másik tagállamában munkaviszonyt létesít (még így is, hogy a külföldi munkahelye nem haladja meg a 36 órát), a biztosítása áttevődik ebbe a másik tagállamba, ahol a munkaviszonyt létesítette. Az egy joghatóság elvéből pedig az következik, hogy katásként Mo.-on nem lehet biztosított, így Őt át kell jelentenem másodállású Katássá, azaz 25e Ft-os tételes adó fizetésére lesz kötelezett. Kérném a válaszát, hogy jól gondolom- e és , ha jól gondolom a 21T101e nyomtatványon kívül kell e ezt még valahol jeleznem ?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-08-02 19:11:46

Osztom a véleményét: a biztosítás a munkaviszony okán áthelyeződik Ausztriába. A taj kártyáját érvénytelenítenie kell, a katás bejelentést pedig a 21T101E jelű adatlapon kell bejelentenie. Más teendőről nincs tudomásom.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra