Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Kell-e bankártya leolvasó 2021.-től


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Márkusné Szekeres Ilona 2020-12-08 08:46:56

Tisztelt Szakértő! Nem egyértelmű számomra, hogy ki kötelezett bankkártya leolvasó biztosítására 2021.-től. Kérdéseim: 1. Autószervíz mindenkinek számlát állít ki , amit jelentünk a PTGSZLAH nyomtatványon. Kereskedelmi tevékenységet nem végez, csak szolgáltatást nyújt. Kell-e bankkártya leolvasót biztosítania a vevők részére 2021.-től? 2. Bemutatóterem kereskedelmi tevékenységet is folytat. Ptgép helyett mindenkinek számlát állítanak ki, amit jelentünk a PTGSZLAH nyomtatványon. 2021.-től kötelező bankkártya leolvasót biztosítani a vásárlók részére? Köszönettel: Ilona

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-12-09 12:54:33

Kedves Ilona,
1. Egyértelműen nem kell, mivel nem kereskedő.
2. Na ez az, ami egyértelműen nem olvasható ki a jogszabályból. A józan ész azt diktálná, hogy nem kell, de a jogszabályból inkább az ellenkezője vezethető le. Remélhetőleg valami illetékeselvtárs megnyilvánul január 1-jéig, akár így, akár úgy, csak legyen mihez igazodnunk.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra