Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Kényszertörlés illetékei


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tredecimkft 2018-07-09 10:39:16

Tisztelt Szakértők!
Adott egy egy személyes Kft. mely ellen 2018.ban kényszertörlési eljárási indult . ( A cég amúgy több éve nullás, és a törzstőke emelésben történt egy kis baki, mert az elmaradt) A céget én most vettem át. 2017.12.31-i állapot alapján nullás a cég eredménye. A saját tőke és az eredménytartalék ugyan annyi (500eFt) A 1529 -es bevallás most lett pótolva 2018.évben amelyben 2e Ft tao keletkezett. Eljárási illetékre pedig 110e Ft írtak elő összességében. A kérdésem az lenne, hogy a Kft tulajdonosával szemben mint tagi kölcsön köteles vagyok lekönyvelni a cégbe az adók előírását és ezek tagi kölcsönnel való kifizetését, (eljárás kezdete után keletkeztek) vagy hagyhatom nullás eredménnyel a céget, és így várni az eljárással kapcsolatos további teendőket. A bankba is befizetett a tulajdonos egy minimális összeget, hogy ne legyen negatív az egyenleg. (a befizetések mind saját magán számláról történtek)
A további kérdésem az lenne, hogy visszamenőleges évekre vonatkozóan nem lettek beküldve a nullás bevallások. (08,01,65) Ezeket úgy gondolom, hogy pótolnom kell, de szeretnék megerősítést kérni.
A céget meg akarja szüntetni a tulajdonos nem is szeretne vele tovább foglalkozni és tartozni sem szeretne a hatóságok felé.
Köszönöm, és várom a válaszukat.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-09 11:31:01

Sorrendben:
- Nem igazán tudok mit kezdeni a "A saját tőke és az eredménytartalék ugyan annyi (500eFt)." információval, szerintem elírás történt.
- Az eljárás elindítása utáni időszakban keletkezett kötelezettségeket erre az időszakra is kell könyvelni, melynek része a tagi kölcsön nyújtása is. Ugyanakkor, ha az önellenőrzés a tevékenységet lezáró beszámoló elkészítése előtt megtörtént, annak hatásait még a tevékenységi beszámolóban kell elszámolni.
- Igen, az elmulasztott bevallásokat is pótolni szükséges, elévülési időn belül.
- Kényszertörlés alatt érdektelen, hogy mit "szeretne" a tulajdonos, az mindeképp meg fog szűnni, a törvény erejénél fogva.
papattila

Szakértői hozzászólás

tredecimkft 2018-07-09 11:46:28

Ooo... Igen, elírás történt .... elnézést.
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Szép napot!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra