Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Kiküldetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

LKJudit 2018-11-16 11:46:06

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk belföldi kiküldetése teljesítéséhez olyan személygépkocsit szeretne használni, melynek törzskönyvében ő a tulajdonos, a forgalmi engedélyben viszont egy másik magánszemély az üzembentartó (akinek a nevére a kgfb is szól). A két magánszemély között nincs jogi kapcsolat. Élettársak ugyan, de ez nem bejelentett élettársi kapcsolat és hivatalosan nem egy lakcímen laknak. Ebben az esetben elszámolható kiküldetési rendelvény alapján bevételnek nem számító költségtérítés a munkavállalónk részére? Várom megtisztelő válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-18 16:46:07

Kedves Judit,
A törvény saját tulajdont említ, ez a kérdésbeli esetben teljesül, így értelmezésem szerint alkalmazható az adómentes kiküldetési rendelvény, függetlenül attól, hogy az élettársa a bejegyzett üzemben tartó.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra