Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KIVA bevallás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

scherzsi 2021-03-05 12:28:06

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2020 januárjától a KIVA adózást választotta. 2019 évben előleget fizettünk egy ingatlan megvásárlására, előszerződés alapján, amiről előlegszámlát kaptunk. A beruházásra adott előleget a 2019 évi mérlegben a beruházások között szerepeltettük. 2020-ban ez a beruházás még nem fejeződött be, üzembe helyezés majd 2021-ben lesz. A KIVA bevallás 17. sorában kell az új beruházásokkal kapcsolatos adóévi kifizetések összegét megadni. Mivel ez a beruházás több évet ölel át, bizonytalan vagyok, hogyan kell ezt a 2020. évi KIVA bevallás 17. sorában szerepeltetni. Helyesen járok el akkor, ha a beruházással kapcsolatban 2020. december 31-ig felmerült össze kiadás értékét csökkentem az előző évben kifizetett előleg értékével, és ezt az összeget szerepeltetem a KIVA bevallás 17. sorában? Tehát kizárólag a 2020-ban felmerült kiadásokat írom be ebbe a sorba. Segítségét előre is köszönöm: scherzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-03-06 05:53:16

Kedves Scherzsi,
Az említett sor kifejezetten az adóévben kifizetett új beruházást kéri feltüntetni, azaz csak a 2020-ban pénzügyileg teljesített rész kerülhet ide.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra