Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Kiválás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

manopen 2020-05-06 11:19:35

Tisztelt Szakértő!

Cégünkből 2020.07.31-el kiválással létrejön egy másik cég, a jelenlegi is működik tovább. Kérdésem, hogy van-e olyan kötelezettség, hogy számlákon más iratokon fel kellene tüntetni, hogy "átalakulás alatt" vagy "kiválás" . Amennyiben igen, akkor mikortól meddig kell feltüntetni? 2020.07.31-el elkészül a végleges vagyonmérleg, vagyonleltár, könyvvizsgálattal. Ügyvéd kell beadja a cégbíróságra? A tervezetek beadása most történik ügyvéd által.

Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-07 14:58:11

Nincs olyan jogszabályi előírás, ami alapján a cégnév mellett minden esetben jelölni kellene a kiválás tényét (mint pl. végelszámolás alatt a v.a., vagy felszámolás esetén az f.a. toldatot). Igen, a végleges vagyonmérleget és vagyonleltárt is be kell a cégbíróságra nyújtani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra