Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Könyvelő adatszolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

atinveszt 2020-12-15 11:02:19

Tisztelt Szakértő!
Egyéni vállalkozónak nézeteltérése lett a könyvelőjével, felmondta a szolgáltatást, és egy másik könyvelőirodát bízott meg. Az előző könyvelő nem hajlandó átadni a könyvelési számítógépes állományt, amit lementve folytatni tudnánk a könyvelést, bérszámfejtést. Véleményem szerint ez jár a vállalkozónak, fizette a könyvelési díjat, amiért a könyvelés elvégzését, és az adatok erre az időszakra való utólagos hozzáférését is biztosítani kell. Milyen jogszabályra lehet hivatkozni ilyenkor? Jogi útra terelhető-e a helyzet?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-12-15 18:41:44

Ismereteim szerint nincs erre vonatkozó általános érvényű jogszabály. A könyvelési anyagot papír alapon köteles átadni, de elektronikusan csak akkor, ha a könyvviteli szolgáltatásra vonatkozó megbízási szerződésükben erről kifejezetten rendelkeztek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra