Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Közösségi adószám


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rone1983 2018-01-11 18:17:22

Tisztelt Szakértő!

Az lenne a kérdésem, hogy egy belföldi áfá-s kft. szolgáltatást (nemzetközi fuvarozást) nyújt egy szlovák cégnek akkor a belföldi kft-nek kell, hogy legyen közösségi adószáma, vagy enélkül is végezheti a szolgáltatást?

A szlovák cég rendelkezik érvényes közösségi adószámmal.

Ha nem kell, hogy a belföldi kft érvényes közösségi adószámmal rendelkezzen, akkor a számlát 27% áfával fogja kiállítani a szlovák cégnek?

Renáta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-13 09:18:49

Renáta,
Igen, a szlovák félnek fuvarozást csak közösségi adószám birtokában tud szabályosan végezni. A számlát kizárólag adómentesen állíthatja ki, közösségi szolgáltatás címén. Ez az Áfa tv. kógens (eltérést nem megengedő) szabálya, mivel ez az áfa Szlovákiát illeti.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra