Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi beszerzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2018-01-31 11:21:20

Tisztelt Attila!

Érdeklődnék, hogy ha egyéni vállalkozó fogad be közösségi adóalanytól termékvásárlásról vagy szolgáltatásról számlát és azon a dátum 2017.12.31, a teljesítési dátum pedig 2017.12.20, de 2018.01.30-án kaptam meg azt a számlát melyik havi bevallásba kell szerepeltetni? Illetve ha ez a számla tartalmaz palettát és ehhez kapcsolódóan adminisztrációs díjat akkor az most termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás sorba kell szerepeltetni?

Köszönöm a segítséget.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-31 17:15:42

A pénzügyi rendezésről nem esett szó, így az Áfa tv. 60.§-a alapján tudja a helyes időszakot meghatározni. A főügylet áfa alapjába épül be, azaz termékbeszerzésként kezelendő minden tétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra