Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Különbözeti áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Könyv 2020-10-21 11:27:21

Tisztelt Szakértő!

Egy egyéni vállalkozó a jövőben szeretne használt motor és autó kereskedéssel foglalkozni. Még nem jelentkezett be a különbözeti áfába. Most találtam egy cikket a 2019.10 havi Önadózó újságban, ezzel kapcsolatban. Jól értelmezem-e, hogy nem is célszerű bejelentkezni, és ebben az esetben ha áfa mentesen szerzi be a használt járműveket nem kell az árrés után áfát fizetni.

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2020-10-21 23:26:14

Hát legalábbis szerzőnk véleménye szerint egy használtautó kereskedő esetében értelmetlen az árrés adózás alkalmazása. "Sokkal okosabb (21,26%-al okosabb) megoldás, ha a kereskedő kijelentkezik az árrésadózás alól, mert így a haszna után nem kell áfa-t fizetni." Van még egy anyagunk:
https://www.onadozo.hu/segedletek/hasznaltcikk-kreskedelem-afa-szabalyai-peldakkal-104

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-23 09:38:00

Még egy gondolat: jövőre vélhetően megszűnik ez a jogi anomália, e tekintetben változik az Áfa tv, így nem lesz értelme e miatt az általános szabályokat alkalmazni a viszonteladói különös szabályok helyett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra