Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Kupon kezelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

piktor 2020-03-26 09:34:56

Kedves Attila!

Cégünk kereskedelmi tevékenységet folytat, és olyan akciót hirdet, hogy ha a vevő feliratkozik a hírlevélre, kap egy 1000 Ft értékű kupont ,mely 20e Ft feletti vásárlásnál váltható be. Ezzel kapcsolatban merültek fel kérdéseim.
A kiadott kuponokat a főkönyvben nyilván kell tartani, és a könyvelésben készletre kell venni? T2 K45 ? Mi történik a be nem váltott kuponokkal, hogy történik a "kikönyvelésük"

Másik kérdésem, hogy ha vesz vki bruttó 25.000 Ft értékben, akkor az ÁFA megfizetése a teljes érték után történik vagy a kuponnal csökkentett érték után -mivel ez egy árkedvezmény?

Köszönöm szépen előre is!

Üdv:Pékné Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-26 18:33:59

Kedves Melinda,
A 0-ás számlaosztályban indokolt nyilvántartásba venni a kuponokat. A kedvezmény meghirdetésekor tanácsos időben korlátozni a kuponok felhasználhatóságát, elkerülve ezzel a végenélküli nyilvántartás kötelezettségét. A kuponok felhasználását azonnali kedvezményként szükséges kezelni, azaz a felhasznált kupon értékével csökken a számlaérték és a számviteli nettó árbevétel is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra