Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Lakáscélú támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Prikit 2018-01-09 01:28:49

Tisztelt Szakértő!

Ügyfelem lakáscélú támogatást nyújtott munkavállalója részére lakásépítés céljából. Két személyes kft, férj és feleség taggal, férj munkavállalóként bejelentve, fele-fele arányú tulajdonrésszel. A támogatás összegét a számlavezető pénzintézetnél ilyen támogatások kifizetésére használatos elkülönített számláról utalta a munkavállaló nevét és célját a közleményben megnevezve. Egyéb feltételeknek megfelel (30% alatt a támogatás összege, méltányolható lakásigény, együttköltözők száma), viszont az utalás a feleség nevén van mint számlatulajdonos és a férj- ő a munkavállaló és a támogatást ő kapta- rendelkező a feleség számlája felett! Erről a számláról fizették ki a kivitelező aktuális résszámláját, ami a családi ház építéséről szól (az építés egyszerűsített eljárással folyik, ahol a férj és a feleség van megnevezve mint építettő). Az munkáltató bankja kiküldte az adóigazolás tervezetét, ahol a feleség adatai szerepelnek, mert az ő nevén van a folyószámla és a férj csak rendelkező! A munkáltatónak van nyilatkozási lehetősége a támogatott névre és adóazonosítóra módosítást benyújtani, amit meg is tettek! Kérdésem: ebben az esetben adómentesnek minősthető-e ez a támogatás az szja szempontjából?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-09 12:12:52

Vélhetőleg a nyilatkozatban szereplő módosítást a bank átvezeti a rendszerén (és az adatszolgáltatást is a helyes névről adja le), így nem lesz akadálya az adómentességnek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Prikit 2018-01-09 13:01:05

Kedves Attila!
Köszönöm a válaszát!

üdvözlettel:
Tünde

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra