Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Láncügylet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

b.valcsi 2021-06-21 12:43:01

Tisztelt Szakértő!
Német cég "A" értékesített magyar cégnek"B". Ez a magyar cég "B" tovább értékesítette társaságunknak"C" az árut. "C" pedig tovább értékesített egy szlovák társaságnak"D" Mindegyik társaság a saját országában rendelkezik közösségi adószámmal. Az áru közvetlenül Németországból Szlovákiába lett szállítva.A fuvart "A" német cég szervezte. Kérdés: Hogyan kell eljárni helyesen a "C" és "D" közötti számlázásnál?
Alkalmazható e a háromszögügyletre vonatkozó egyszerűsítési szabály?Milyen áfa kódot kell szerepeltetni a számlán? Az áfa bevallás mely sorait érinti az ügylet? Köszönettel: Kovácsné Bodnár Valéria

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-22 09:19:12

Kedves Valéria,
Mivel a fuvaroztatásos termékértékesítés (melyre a közösségi mentesítést lehet alkalmazni) "A" és "B" közt megy végbe, ezért minden értékesítés, mely ezt követi az érkezés helyén (Szlovákia) [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra