Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Magánszemélyként üzlethelyiség berbeadás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Timcsi 2020-02-06 20:06:13

Tisztelt Szakértő úr!
Az alábbiakban szeretnék egy kis tanácsot kérni. A lakóingatlanomba egy külön helyiséget szeretne bérbe venni egy műkörmös egyéni vállalkozó. Saját magam mint ingatlan résztulajdonos, magánszemélyként bérbeadhatom ugye ezen helyiséget. Az adószámot a bérbeadáshoz azért szeretném megkérni, mert számlát fogok kiállítani a hölgy egyéni vállalkozó részére, amit a 20T101 nyomtatványon igényelhetek meg, és jelenthetem be az üzlethelyiség bérbeadását. A bejelentés után és az adószám megküldésével ezek után megköthetem-e a szerződést a műkörmössel? Köszönöm nagyon megtisztelő válaszát! Tim

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-07 13:26:25

Kedves Tim,
Igen, bérbeadhatja az ingatlant, persze, ha a többi tulajdonos is az áldását adja rá. Ha az adószám kiváltása mellett döntött (bár erre nem kötelezi a törvény), akkor annak meglétét követően megköthetik a szerződést.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra