Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Megbízási jogviszonnyal külföldi kiküldetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TICU 2019-11-22 13:33:03

Tisztelt Önadozó!
Cégünk és egy egyéni vállalkozó között megbízási szerződés van érvényben. A megbízási szerződése keretein belül kiküldhetjük-e külföldi útra (kiállításra) és kiküldetési rendelvénnyel a felmerült költségeit elszámolhatjuk-e neki vagy ő inkább számlát állítson ki részünkre, amiben kirészletezi tételesen a felmerült költségeit?
Mi a helyes eljárás ebben az esetben?
Köszönöm válaszukat.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-23 16:07:35

Mindkét eljárás helyes lehet. A kiküldetési rendelvény kifizetői viszonylatban is alkalmazható. Ebben az esetben a költségtérítés nem az egyéni vállalkozás bevétele lesz, hanem a magánszemélyé, mellyel szemben vagy tételesen számol el költséget, vagy a jogszabály szerint veszi figyelembe a bizonylat nélkül elszámolható költségeit. Ha számlát állít ki az egyéni vállalkozó, akkor a költségtérítés az egyéni vállalkozás bevétele lesz, mellyel szemben a nevére szóló bizonylatok alapján számol el költségeket.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra