Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Meghiúsult ingatlan ügylet áfa helyesbítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

törökőr 2020-05-18 16:46:48

Tisztelt Szakértő !
Egy Kft 2019 December végén vásárolt egy új építésű ingatlant tulajdonjog fenntartással. Az ingatlan vételára teljes egészében kiszámlázásra került, egyenes áfával, de vételárából 10 % -ot fizetett meg 2019-évben a vevő.
2020.május elején Eladó és Vevő közös megegyezéssel felbontották a szerződést visszamenőleges hatállyal.
Kérdésem az, hogy ebben az esetben hogyan kell eljárni. 2019 évi áfa bevallást kell önellenőrizni helyesbítő számla alapján, vagy idei évre kell május hóban az áfát rendezni.
Segítségét előre is köszönöm szépen !
Ibolya

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-19 11:06:34

Kedves Ibolya,
Érvénytelenítő számlát szükséges kiállítani, melyet a számla kiállítója az érvénytelenítő számla átadásának hónapjában szerepeltethet leghamarabb a 65-ös bevallásában, fizetendő adó csökkenéseként. A számla befogadójának az érvénytelenítő bizonylat átvételének hónapjában kell fizetendő adóként bevallania a korábban jogszerűen levonásba helyezett áfa-t.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra