Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Mg-i őstermelő egyéni vállalkozás mellett


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

R.Éva 2021-11-30 12:42:26

A korábbi szabályok alapján nyugdíjas családi gazdaság vezetője egyéni vállalkozó is volt ugyanazokra a mg-i tevékenységekre. Helyes a következő eljárás? Az egyéni vállalkozását megszüntetnénk 2021. december 31-i dátummal. Az egyéni vállalkozásban 2021-ben nem volt bevétel. A 0-ás záró SZJA bevallást együtt be lehet adni az őstermelői bevallással? Ezen kívül milyen bevallásokat kell ezzel kapcsolatban beadni? Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel: Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-01 06:02:03

Kedves Éva,
Igen, szabályos eljárás lehet. Nem kapcsolódik a megszűnő egyéni vállalkozáshoz más adóbevallási kötelezettség (az szja együtt megy az őstermeléssel, a hipa bevallás is és ha 65-ös bevallás benyújtására kötelezett, akkor az is).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra