Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Munkábajárás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

sivaü 2024-01-29 20:29:07

Van egy Budapesti székhelyű Pest megyei telephelyű cég. A cég telephelye és székhelye között autóval 15 perc tömegközlekedéssél 40-60 perc között.
1. A munkavállaló a cég telephelyén lévő településen lakik, kb 2 km-re a telephelytől. Van, amikor a munkavállaló a telephelyen de van amikor a székhelyen kezd. A munkavállalónak munkábajását kell téríteni jelen esetben, ha igen mikor?
2. A munkavállaló a cég székhelyén lévő településen lakik, kb 2 km-re a székhelytől. Van, amikor a munkavállaló a telephelyen de van amikor a székhelyen kezd. A munkavállalónak munkábajását kell téríteni jelen esetben, ha igen mikor?
3. A munkavállaló a cég telephelyén lévő település mellett lakik. Van, amikor a munkavállaló a telephelyen de van amikor a székhelyen kezd. Kell adni, ha igen, akkor mikor kell a munkavállalónak munkábajását megtéríteni? A lekhelyétől a székhely autóval kb 20 perc, tömegközlekedéssel kb 50-70 perc között.
A lekhelyétől a telephely autóval kb 8 perc, tömegközlekedéssel kb 20-30 perc között. A munkavállalónak munkábajását kell téríteni jelen esetben, ha igen mikor?
4. Vásárolhat a cég kerékpárokat, hogy a munkábajárásra a munkavállalók használhassák? A cég tulajdona maradna. Ebben az esetben is meg kell téríteni a munkábajárást? Adóköteles lesz a kerékpár? Kell a kerékpár használatáról valamilyen nyilvántartást vezetni?
5. Vásárolhat a cég kerékpárokat, hogy a munkábajárásra a munkavállalók használhassák? A cég neki szeretné adni a munkavállalóknak. Ebben az esetben is meg kell téríteni a munkábajárást? Adóköteles lesz a kerékpár? Kell a kerékpár használatáról valamilyen nyilvántartást vezetni?

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra