Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkabér letiltás rossz %-kal


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2021-06-03 10:03:02

Tisztelt Szakértő!

Kérem szíves segítségét az alábbiakban:

Átvettük egy cég könyvelését és az alábbi problémával találkoztunk: a bérszámfejtő egy munkavállalói letiltásnál nem 33%-ot tiltott le a bérből, hanem hozzáadta a 8%-os végrehajtói költséget is, így minden hónapban 41% került letiltásra 2019 novembere óta. A Végrehajtó iroda idén áprilisban megkereste a céget, hogy ne vonjanak le 33%-nál többet, így áprilistól már jól van számfejtve a letiltás. Kérdésem az lenne, hogy a korábbi időszakban tévesen levont többlettel mit kell kezdeni? A Végrehajtó irodától és a letiltásra jogosulttól gondolom nem lehet a többlet pénzt visszakérni. Így járt a munkavállaló? Vagy a munkáltatónak ki kell fizetnie a munkavállalónak a téves letiltás összegét és onnantól már a munkavállaló költsége, ráfordítása ez a 8%?

Válaszát előre is köszönöm
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-06 07:51:07

Kedves Erika,
A tévesen túlvont összeget elméletileg vissza kellene fizetni a dolgozónak a hiba feltárásának hónapjának bérfizetésével egyidejűleg. A következő hónapban viszont ennyivel kevesebbet kellene a munkáltatónak elutalni a jogosultnak. Őszintén szólva én nem foglalkoznék vele, önmagában már azt is pofátlanságnak tartom, hogy ezzel a munkáltatónak kell vacakolnia, akár törvény írja elő, akár nem...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra