Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidő keret, szombati munkavégzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

david.edit 2017-08-18 08:47:00

Tisztelt Szakértő!
Kérem szíveskedjenek útmutatást adni az alábbi témákban:
1. A munkaidő keret alkalmazásáról, szabályairól, konkrét megvalósításáról, a használatos nyomtatványokról, esetleg bármilyen hatóság felé történő bejelentésről hol olvashatok a gyakorlatban hasznosítható információt?

2. Van-e valami különös szabály a szombati munkavégzéssel kapcsolatban, vagy ugyanúgy működik, mint a másik 5 munkanap. (a heti 40 órát nem haladná meg a munkaidő akkor sem, ha szombaton is dolgozna a munkavállaló és havi díjazásban részesül)

Válaszukat köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-18 10:37:54

1. Ilyen jellegű összegző tanulmány ajánlásában sajnos nem tudok segíteni.
2. A szombati munkavégzés kapcsán nincs semmi különleges, ha nem a dolgozó szabadnapján történik. Ugyanis a jogszabály nem írja elő, hogy a heti két pihenőnapnak egybefüggőnek kellene lennie vagy az egyiknek szombatra kellene esnie. Nem alkalmazhatók az előbbiek abban az esetben, ha a dolgozó általános munkarendre kötött munkaszerződést, amely esetében a munkanapok hétfő-péntek, a pihenőnapok szombat, vasárnap.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra