Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkajog


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ditke58 2017-04-03 17:41:52

Tisztelt Szakértő!
Rehabilitációs ellátásban részesülő személyt megbizói szerződéssel "foglalkoztatnának" .Az illető nem tudja aláírhatja -e a szerződést . Szeretném megkérdezni mire kell odafigyelnie a megbizottnak, illetve a keresete mennyire befolyásolja a rendeszeres rehabilitáció ellátás jogosult kifizetését. A megbizói szerződés 2017. április 10-től 2017 szeptember 30-ig szólna.. Egy feladat elvégzésével biznák meg, bruttó 75.000.-Ft -ért.
A másik kérdés ápolásin van az illető. Ő is megbizói szerződéssel végzené el a feleadtot-munkát. Rá milyen szabályok vonatkoznak?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-05 05:56:05

Ami a rehab.ellátást illeti, a lényeg az, hogy a (egészségbiztosítási járulékalapot képező) jövedelme 3 egymást követő hónapban ne haladja meg a minimálbér 150%-át, azaz legalább minden 3.hónapban maradjon a határérték alatt.
Ami az ápolási díjat illeti, nem rendelkezhet az ápolási díj összegét meghaladó rendszeres pénzellátással, valamint nem végezhet napi 4órát meghaladó keresőtevékenységgel (a megbízási szerződés nem okoz gondot, mivel ebben az esetben nem értelmezhető a napi munkavégzés ideje).
papattila
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra