Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaszüneti napi munkavégzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

luptak_ildiko 2017-04-26 17:29:17

Tisztelt Önadózó! Kérdésem a következő lenne: több műszakos munkarend esetén, munkaidőkeretes munkaidő beosztás során van e lehetőség a munkavállalók munkaszüneti napi foglalkoztatására rendkívüli munkaidőben? Mivel van, hogy hétköznapra, de van, hogy hétvégére esik a munkaszüneti nap, így előfordulna olyan eset, hogy a dolgozó munkaidő beosztása úgy alakulna, hogy dolgozik a munkaszüneti napokon (pl:húsvét vasárnap-hétfő, dec.25-26). Van e arra lehetőség, hogy ezekre a napokra beosszuk a munkavállalókat? (nyomdaipari tevékenység esetén a gépmesterek 12 órás munkaidejének vonatkozásában) Válaszukat előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-27 05:51:14

Igen, van rá törvényes lehetőség, az említett munkavállalói kör rendes munkaidőben is foglalkoztatható munkaszüneti napon, meg rendkívüli munkaidőben is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra